Nieuws

BIRKENSTOCK SLAAT EEN ANDERE WEG IN …

Sinds de overname van Birkenstock door het concern LVMH, wordt het merk niet langer als comfort-artikel maar als luxe merk gepresenteerd. Slechts enkele luxe winkels zijn geselecteerd om een klein gedeelte van de collectie te mogen verkopen. Alle ander verkoop gaat Birkenstock in eigen beheer doen (= online), en dus hebben zij de samenwerking met heel veel winkels beëindigd. Een speciaalzaak (zoals wij zijn) is in hun ogen een ouderwets en achterhaald concept waar ze niets mee te maken willen hebben, en dus hebben ze ons ook geschrapt als verkooppunt.

Wat betekent dat voor u? Op korte termijn nog niet zoveel. Zodra wij van bovenstaande op de hoogte werden gebracht hebben wij meteen een forse investering gedaan en op alle mogelijk plaatsen nog slippers ingekocht. Naast de winkel staat ook ons magazijn tot de nok toe gevuld met Birkenstocks die wachten op het eerste voorjaarszonnetje. We hopen met deze extra voorraad nog een seizoen vooruit te kunnen. Ontbrekende maten aanvullen en het doen van speciale bestellingen is helaas niet meer mogelijk.

Hoe nu verder? De komende tijd gaan wij voor ons zelf wat dingen op een rijtje zetten over onze toekomst. Zo is de kans groot dat u de komende maanden wat nieuwe dingen in onze winkel tegenkomt. Zo kunnen we bekijken welke nieuwe merken positief ontvangen worden door de klanten, en die merken dan definitief toevoegen aan ons assortiment.