Nieuws

BIRKENSTOCK SLAAT EEN ANDERE WEG IN …

Sinds de overname van Birkenstock door het concern LVMH, wordt het merk niet langer als comfort-artikel maar als luxe merk gepresenteerd. Slechts enkele luxe winkels zijn geselecteerd om een klein gedeelte van de collectie te mogen verkopen. Alle ander verkoop gaat Birkenstock in eigen beheer doen (= online), en dus hebben zij de samenwerking met heel veel winkels beëindigd. Een speciaalzaak (zoals wij zijn) is in hun ogen helemaal een ouderwets en achterhaald concept waar ze niets mee te maken willen hebben, en dus hebben ze ons ook geschrapt als verkooppunt.

Wat betekent dat voor u? Op korte termijn nog niet zoveel. Zodra wij van bovenstaande op de hoogte werden gebracht hebben wij meteen een forse investering gedaan en op alle mogelijk plaatsen nog slippers ingekocht. Naast de winkel staat ook ons magazijn tot de nok toe gevuld met Birkenstocks die wachten op het eerste voorjaarszonnetje. We hopen met deze extra voorraad nog een seizoen vooruit te kunnen. Ontbrekende maten aanvullen en het doen van speciale bestellingen is helaas niet meer mogelijk. Bijkomend voordeel voor u is dat wij blijven werken met de verkoopprijzen van 2023, terwijl Birkenstock begin dit jaar weer een forse prijsstijging heeft doorgevoerd. Vaak bent u bij ons ongeveer 10 euro voordeliger uit dan wanneer u rechtstreeks bij Birkenstock bestelt.

Hoe nu verder? De komende tijd gaan wij voor ons zelf wat dingen op een rijtje zetten over onze toekomst. We gaan gesprekken voeren met andere leveranciers/merken, want een half lege winkel is geen optie. De eerste nieuwkomer in ons assortiment kan ik u alvast verklappen: vanaf half maart verwachten we de eerste leveringen van het merk Rohde. De komende weken hopen we met nog zeker 2 andere merken een akkoord te bereiken over de verkoop van hun merk. Zodra daar meer duidelijkheid over is, leest u dat hier en op onze socials.